joi, 22 martie 2012

DE CE E IMPORTANTA O CURATARE PE TEN?

Curatarea pe ten este o procedura cosmetica recomandata lunar sau trimestrial in functie de tipul de ten, prin care se inlatura toate impuritatile,puncte negre si excesul  de sebum la nivelul epidermei.Desi la indemana oriciu, multe persoane considera ca nu au nevoie de ea,ajungand la cosmetica dupa ce sebumul acumulat in pori  se infecteaza,  la care se adauga si o igiena necorespunzatoare din toate acestea rezultand o acnee provocata.Porii fiind imbacsiti cu sebum, pielea nu mai poate respira, epiderma nu se mai oxigeneaza,acestia coc si se infecteaza  in cele din urma.
Procedura in sine consta in demachirea si tonifierea fetei, evalurea stari de sanatate,efectuarea unui gomaj pentru indepartarea stratului de celule moarte ,expunerea la aburi ionizati pentru deschiderea porilor.
Extractia se face in 3 feluri,cu feshe sterile pentru comedoanele de suprafata,cu un instrument special de comedoane pentru cele de profunzime, si sedinta de vaccum pentru eliberarea porilor de eventualele resturi.
 Odata terminata extractia, pielea va fi rosie in partile mai afectate de acea se pune un produs calmant si desinfectant peste care se efectueaza o sedinta cu electrodermul, aparat  ce inchide pori si desinfecteaza.
Pasul urmator il constituie masca de oxigen ce racoreste,masca, ce contine mici particule ce se sparg si elibereaza oxigen pentru purificare si hidratare.
Ultima parte o constituie crema finala ce echilibreaza ph-ul tenului ,urmata de o crema cu pigment colorant, un inlocuitor de fond de ten pentru a proteja pielea si a nu iesi rosie din salon
Este recomandat ca 2 ore dupa o curatare pe ten sa evitati sa va expuneti in vant, in locuri cu praf, fum, si nu va spalati pe cap( sampoanele contin agenti degresanti care pot irita pielea sensibila de dupa tratament).Ai facut o curatare pe ten? Spune-ne daca ai simtit diferenta.
Liliana Lungu
0727619354
Salon-Monik Style
Constanta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu